Naručite ovu knjigu
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Scribd! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Apple Books! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Kobo!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Barnes & Noble! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Google Play!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Ipubs!
Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci 24Symbols!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Gumroad! Pronađite knjigu u obližnjoj biblioteci pomoću servisa Overdrive!
Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci Bookmate! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Bookshout! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Redshelf!Zbirka priča
.
.
E-kjniga: 250 dinara

Pročitajte odlomak!

Raspoređene u geografskom smislu širom planete, priče iz ove zbirke sa lakoćom šetaju od Manile do Montreala, od Gruzije do Engleske, ponekad su i prepoznatljivo lokalne, ali svima je zajedničko to što se bave običnim, malim čovjekom. Onim istim malim čovjekom koji [...] „želi preko crte, želi ali ne sme“, samo što ovdje on ne želi da bude junak priče već da mirno živi svoj mali život.

Branislav Predojević
.

Berislav Blagojević

Berislav Blagojević


Berislav Blagojević je rođen 1979. godine u Slavonskom Brodu. Magistar je geografskih nauka. Iza sebe ima pet štampanih i jednu audio knjigu. Poeziju i prozu objavljivao je u mnogobrojnim časopisima („Koraci“, „Književni magazin“, „Letopis Matice srpske“, „Putevi“, „Beogradski književni časopis“, „Sent“, „Riječ“, „Blesok“...), a njegovi radovi su uvršteni u veći broj zbornika (“Lapis Histriae“ Umag, „Sea of Words“ Barselona, „Skariggi“ Malta, „Art Attack“ Zagreb, „Četvrtasto mesto“ Beograd...). Dobitnik je nekoliko nagrada, od kojih su najvažnije stipendija Fonda Borislav Pekić (2012), prva nagrada za kratku priču književnog konkursa „Susjedi“ u organizaciji Gete instituta i Francuskog instituta u BiH (2010) i prva nagrada za najbolju kratku priču u regiji u 2011. godini na konkursu časopisa „Avlija“ iz Crne Gore. Njegov prvi roman „Tiši od vode“ ušao je u uži izbor za NIN-ovu nagradu 2013. Učestvovao je na književnim festivalima „Bibliobus“ (2012) i „Kikinda Short“ (2013). Učestvovao u radu Međunarodne književne kolonije Tršić 2014 u organizaciji Srpskog književnog društva. Besjedom je svečano otvorio XVIII Međunarodni sajam knjiga u Banjaluci 2013. godine. Radovi su mu prevođeni na engleski, poljski, španski, malteški, njemački i makedonski jezik. Živi u Banjaluci.