Kupite ovu knjigu u internet knjižari Makart!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Scribd! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Apple Books! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Kobo!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Barnes & Noble! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Google Play!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici E-Sentral!
Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci 24Symbols!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Gumroad! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Ipubs!
Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci Bookmate! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Bookshout! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Ciando!

Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Redshelf! Pronađite knjigu u obližnjoj biblioteci pomoću servisa Overdrive!
Zbirka priča
Format A5, 284 strane
Cena: 800 dinara

Pročitajte odlomak!

Izvanredan stilista i majstor živog, uverljivog dijaloga, Slobodan Bubnjević u ovim ličnim pričama istražuje anatomiju srpskog istorijskog iskustva u poslednjih četvrt veka. Rezultate te istrage on uobličava širokom paletom književnih postupaka, od biblijskog pastiša i parodiranja novinskih vesti, preko kriminalističko-špijunskih zapleta koji se tako prirodno razgranavaju životima njegovih junaka, do ikoničkih generacijskih tragedija i apokaliptičkih vizija koje, kako nam poručuje ova zbirka priča, uopšte nisu toliko daleko od stvarnosti -- dosledno zadržavajući duhovit, ironičan, makar i gorko nasmešen pristup, kojim ove pripovetke osvajaju.


Posetite web stranu posvećenu ovoj knjizi!

.


Slobodan Bubnjević

Slobodan Bubnjević


Slobodan Bubnjević je rođen u Rijeci, u Hrvatskoj, 1978. godine. Živi u Pančevu sa suprugom i ćerkom. Piše prozu i drame. Po obrazovanju je fizičar istraživač, radi u Centru za promociju nauke i kao novinar u beogradskom nedeljniku Vreme. Uređuje internet portal Male novine. Objavio je zbirku priča Perturbacije i druge nevolje (Narodna knjiga, 2005). Napisao je devet drama (Embrio [2003], Fisioni fragmenti Pavla Savića [2004], Lov na Čarlsa Darvina [2004], Sile Ruđera Boškovića [2005], Usud [2005, nagrada za najbolju originalnu radio-dramu], Tesla i Pupin, rezonancije [2006], 1300 kaplara [2007], Atanasije Stojkovič [2008] i Azil [2010]), koje su emitovane na programima Radio Beograda. Za rukopis romana Sedmi narod 2012. godine dobio je stipendiju Fonda Borislav Pekić, a pripalo mu je i nekoliko drugih literarnih nagrada. (Neke priče iz ove knjige u rukopisu su nagrađene ili izabrane za antologije – priča „Napredak“ je dobila prvu nagradu na Konkursu Laza Lazarević za najbolju srpsku pripovetku 2007, a 2010. izabrana za antologiju najmlađe srpske proze; priča „Baukov incident” osvojila je treću nagradu na konkursu „Ulaznica” 2009. godine, priča „Jevanđelje grešnog Gligorija“ ušla je u izbor priča Kulturnog centra Grad za 2010, priča „Prilagođavanje“ je ušla u izbor šest najboljih na regionalnom kokursu Lapis Histriae u Hrvatskoj za 2008, a priča „Predskazanje“ na istom konkursu za 2010. godinu.)