Rasprodato
Nagrada Grifon


Nagradu Grifon za 2016. i 2017. u kategoriji Knjige i ostale publikcije dobila je Monika Lang za dizajn knjige Filigranska sećanja Damira Damira







Poezija
Format A5, 124 strane
Rasprodato


Pročitajte odlomak!

.

Ako smo im u stanju pripisati dovoljno značenja, ne treba nam puno riječi kako bismo iskazali svijet u nama i oko nas. Sposobnost upisivanja značenja je igra. A igrati se treba i kada pišemo i kada čitamo. Kada smo suočeni s prostranstvom, kada shvatimo koliko su sitne naše ideje u odnosu na stvari koje nismo u stanju obuhvatiti niti spoznati, dovoljno je da uhvatimo segment nekog prizora kako bismo otvorili naše oči čudu života i beskraja iz kojeg smo potekli i u koji se neumitno imamo vratiti.

Marko Tomaš

.






Damir Damir

Damir Damir


Damir Damir rođen je 6. novembra 1977. u danas nepostojećoj Jugoslaviji.
.
Po zanimanju je mornar, po vokaciji pesnik, po izboru darma lutalica.
.
Zastupljen je u većini značajnih savremenih haiku antologija (Earth in Sunrise, by Richard Gilbert and David Ostman; A VAST SKY, An Anthology of Contemporary World Haiku; Butterfly Dream Volume one; A collection of 66 selected English-Chinese bilingual haiku, itd.), kako u zemlji tako i u svetu. Dobitnik je više međunarodnih haiku priznanja (European Quarterly Kukai 2014, First kukai by Mongolian Haiku Association, A little haiku contest by magazine Iris).