Književna radionica RašićDanijel Banulesku
Danijel Banulesku (1960, Bukurešt) je romansijer, pesnik i pozorišni pisac.

Dobitnik je Evropske nagrade za poeziju (koju dodeljuje grad Minster, u Nemačkoj, i koju je dobio zajedno sa Ernestom Vihnerom), nagrade Rumunske Akademije (za roman) i, u dva navrata, Nagrade saveza pisaca Rumunije (za poeziju i za dramu).

Knjige poezije: „Voleću te do kraja kreveta”, „Balada o Danijelu Banuleskuu” i „Danijel od molitve”. Antologije (koje sadrže i drugde neobjavljene pesme): „Kako je dobro biti Danijel Banulesku”, „U zmijarniku” i „Pesnička trilogija”.

Njegov klan romana, nazvan „Najlepša priča na svetu”, sastoji se, za sada, od romana: „Ljubim te u dupe, voljeni vođo!”, „Đavo lovi tvoju dušu”, „Zar ne bi da te pošaljem u Raj?” i „Najbolji roman svih vremena”. . Drame: „Ko je pobedio u Svetskom ratu religija?” i „Hoćeš li da budeš prijatelj Boga?”.

Dvanaest Banuleskuovih knjiga je prevedeno na strane jezike, među kojima na: nemački, engleski, mađarski, holandski i ukrajinski.

Roman

Preveo s rumunskog
Đura Miočinović

A5, 244 str.

Cena:
800 din.


Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Apple Books! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Kobo!
Kupite ovu e-knjigu u prodavnici Barnes & Noble! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Odilo!

Kupite ovu e-knjigu u prodavnici Scribd! Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci Bookmate!

Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci 24Symbols! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici CNP E-Reading!

Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Ciando!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici E-Sentral!
Pročitajte odlomak!

Danijel Banulesku piše s nadahnućem i iskustvom velikog romansijera. Njegov stil je savršena mešavina Mateja Karađalea, Elijadea, Markesa, Selindžera, poezije i karikaturalne sprdnje. Ljubim te u dupe, voljeni vođo! je roman napisan furiozno i transcendentno. Zvučnost ovog romana je munjevita i delikatna, s promenama ritma i razornim, nikad vulgarnim humorom, sve na potki drevne rumunsko-balkanske magije. Danijel Banulesku je napisao roman novog pravca u rumunskoj književnosti.
Valentin JakobPuna desktop verzija ove stranice
KrR @ Instagram