Književna radionica RašićBranko Ćurčić
Branko Ćurčić rođen je 1980. u Somboru. Diplomirao je na Katedri za opštu književnost i teoriju književnosti Filološkog fakulteta u Beogradu.

Objavio je zbirke priča Vetrenjača (2006) i Sam svoj jatak (2014). Objavljivan je u periodici (Polja, Zarez, Dometi, Književni magazin, Ulaznica...) Zastupljen je u časopisu Priča – plejlista s početka veka (2011), knjizi priča Pucanja – izbor iz mlade srpske proze (2012) i časopisu Zlatna greda 175/176 (temat „Novija srpska proza”, 2016).

Dobitnik je nagrada: „Đura Đukanov” (2005) i prve nagrade za priču „Stevan Sremac – Bal u Elemiru” (2013).

Bio je urednik lista za kulturu Avangrad koji je izlazio od 2009. do 2018.

Živi i radi u Somboru.

Roman

A5, 236 str.

Cena:
800 din.


Kupite ovu e-knjigu u prodavnici Barnes & Noble!

Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Apple Books!

Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Kobo!

Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Odilo!Pročitajte odlomak!


Ovo je knjiga koja govori o našoj političkoj zbilji viđenoj očima partijskog bota – psihološki prodoran roman, gorko deziluzivan, na momente brutalan, ironičan upravo onoliko koliko su cinični akteri te stvarnosti. U našoj novijoj političkoj istoriji ostala je zapamćena rečenica: „Kome je do morala, neka ide u crkvu.” Među junacima ove knjige čitalac će naći mučene i mučitelje, sebičnjake, plaćenike, lažove i naivce, batinaše i prebijene, egoiste, pijance i špijune, ali nikoga ko bi otišao u crkvu. A i da neko ode, ništa mu ne bi pomoglo.

Puna desktop verzija ove stranice
KrR @ Instagram