Književna radionica RašićAleksandar Novaković
Aleksandar Novaković je rođen 1975. godine u Beo­gradu. Piše romane, drame, aforizme, pesme i kratke priče. Diplomirani istoričar i dramaturg, doktor nauka o dramskim umetnostima iz oblasti studije pozorišta. Drame: Sistem (Narodno pozorište Užice, 2001), Zubi (Srpsko narodno pozorište, Novi Sad, 2004), Aladinova čarobna lampa (Pinokio, Beograd, 2007), Naš čovjek (Hercegnovsko pozorište, koautor, 2008). Zbirke drama: Bliskost (Svetozar Marković, Zaječar, 2006), Posle Utopije (KC Kraljevo, 2009). Knjige aforizama: Pij Sokrate, država časti (Matica srpska, Novi Sad, 1998) Neće moći (Alma, Beograd, 2006), Malo li je? (Alma, 2011). Romani: Glečer (Dereta, Beograd, 2007) Keltska priča (Mali Nemo, Pančevo, 2008) Dva u jednom (Mali Nemo, Pančevo, 2009) Vođa (VBZ, Zagreb, 2010). Nagrade: Josip Kulundžić za izuzetan uspeh na polju dramaturgije (2004), druga nagrada Radio Beograda za radio-dramu (2003), prva nagrada Radio Beograda za dokumentarnu radio-dramu (2011), Vibova nagrada (2001) i Zlatna kaciga (1997) za satiru. Dobio republi­čku nagradu za najbolji dramski tekst za lutkarsko pozorište (2007). Dobitnik je teatrološke stipendije John McGrath, Edinburgh, UK (2007). Dobitnik je nagrada časopisa Ulaznica: prve za priču (2003), druge za esej (2004) i druge za priču (2005), Mali Nemo za roman (2008) te VBZ za najbolji roman na BHCS jezicima (2010).
Roman
A5, 152.str.

Cena:
800 din.
Kupite ovu e-knjigu u prodavnici Scribd! Kupite ovu e-knjigu u prodavnici Apple Books! Kupite ovu e-knjigu u prodavnici Kobo!
Kupite ovu e-knjigu u prodavnici Bookshout! Kupite ovu e-knjigu u prodavnici Ciando!
Kupite ovu e-knjigu u prodavnici Redshelf!
Kupite ovu e-knjigu u prodavnici Barnes & Noble! Pronađite knjigu u obližnjoj biblioteci pomoću servisa Overdrive! Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci Bookmate!
Kupite ovu e-knjigu u prodavnici Google Play! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Casa del Libro! Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci 24Symbols!


Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Odilo!Smeh pomalo zastaje u grlu čitaocu koji sagleda Srbiju u krivom ogledalu ove urnebesno zabavne, duhovite i bezobrazne antiutopije Aleksandra Novakovića. Ali neka to čitaoca ne odvrati od Novog Smedereva, jer ova bujno izmaštana vizija naše alternativne budućnosti literarnim nebom veselo jezdi upravo na leđima razumevanja današnje stvarnosti u kojoj živimo. Zato nam Novo Smederevo valja čitati i u pamet se uzeti, da ga uskoro ne bismo uistinu zidali!


Naručite štampano izdanje ove knjige

Roman
A5, 124 str.
500 dinara
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Kobo! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Redshelf! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Apple Books!
Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci 24Symbols! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Barnes & Noble! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici CNP E-Reading!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Ciando! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Odilo! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Google Play!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Playster! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Scribd!

Pročitajte odlomak!

Pred vama je priča o strasti i posvećenosti našeg vazduhoplovnog asa, borca Druge Španske Republike, revolucionara i jugoslovenskog fudbalskog reprezentativca. I danas, osamdeset godina od njegovih velikih vazdušnih pobeda, priča o Dušku Popoviću, čoveku za kog su znali Pariz i Barselona, Orvel i La Pasionarija, Tito i beogradska policija, KGB i Abver, obavijena je velom tajne. Poslušajte desetine glasova Popovićevih savremenika koji se prepliću u ovom bujnom, biografskom i pikarskom romanu i nađite svoju istinu o jednom od najharizmatičnijih i najenigmatičnijih ljudi.


Naručite štampano izdanje ove knjige

Roman
A5, 180 str.
600 dinara

Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Barnes & Noble! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Apple Books!

Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Ciando! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Google Play!

Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Kobo! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Playster!


Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Odilo!

Pročitajte odlomak!

Rečenicom „Još ćeš ti lutati“ Aleksandar Novaković zatvara svoj filozofski roman Anfarwoldeb, otvarajući svom junaku naredne živote. Ideja o lutanju duše često je bila predmet umetničkih dela, ali Novaković dušu koja luta seli iz priče u priču u sve gore situacije – bezizlaze, smeštene u prepoznatljiva okruženja i zbivanja kojih smo i dalje svedoci, ali otmenost duše njegovih junaka ne dozvoljava im da posrnu.
Puna desktop verzija ove stranice
KrR @ Instagram