Književna radionica RašićVukašin Štreker
Vukašin Štreker rođen je 1978. u Beogradu. Odrastao je u Pančevu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Od 2003. živi u Njujorku. Objavio je dve zbirke poezije: Govori glasno i vodi psa sa sobom! (Stari prostor, Novi Sad, 2008) i Koliko je sati u Njujorku? (LOM, Beograd, 2013). Njegov samoizdati roman Paklena šljiva našao se u najužem izboru na konkursu VBZ-a za najbolji neobjavljeni roman u regionu 2011. Roman Zabrana upotrebe vatre i vode objavio je 2014, a Srčanost 2016.

Roman

A5, 148 str.

Cena:
800 dinara
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Scribd! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Apple Books! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Kobo!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Barnes & Noble! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Google Play!
epub @ Gumroad
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Odilo!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Rockstand! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Casa del Libro!


Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Elefant.ro!Zabrana upotrebe vatre i vode Vukašina Štrekera vodi nas kroz doživljaje ilegalnog imigranta koji je okušao život u Sjedinjenim Američkim Državama. Gradeći sopstvenu varijantu američkog sna, glavni junak menja poslove, stiče i gubi prijatelje i ljubavi, stupa u Belu kuću na zadnja vrata i pronalazi sopstveni književni glas. Autentični, uzbudljivi i puni humora, njegovi zapisi ostavljaju i gorak ukus u ustima, slikajući – na tragu Fantea i Bukovskog – lice koje Amerika pokazuje onima koji su, iz raznih razloga, prinuđeni da joj se bace u naručje.

Roman

A5, 128 str.

Cena:
700 dinara
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Scribd! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Apple Books! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Kobo!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Rockstand!
Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci Bookmate! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Barnes & Noble! Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci 24Symbols!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Odilo! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Google Play! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Casa del Libro!


Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Redshelf!Novi roman Srčanost Vukašina Štrekera donosi beskompromisnu priču o mačizmu koji ne želi da se izvinjava zbog onoga što jeste. Radnja ovog romana smeštena je u svet borbi pasa, a njene ključne reči su hrabrost i strast: odnose se jednako na životinje kao i na ljude. Autor dobro zna da romaneskno istraživanje koje zalazi ovoliko duboko u ljudsku – mušku – dušu ne može da trpi obzire političke korektnosti; zato Srčanost traži čitaoca koji će znati da takve obzire ne očekuje. Neka očekuje uzbuđenje!

Zbirka pesama

A5, 104 str.

Cena:
500 dinaraSitnice će nas razdvojiti
male neuviđavnosti
kao kad ti donesem
doručak u krevet
a ti odgurneš tanjir
s ostacima
pa spavaš
pored tog truleža
danima…
.
Banalnosti će nas učiniti
neprijateljima
jedva primetni sebičluci
kao kad okupiraš kupatilo
iako znaš da žurim na posao
samo da bi stigla na kafu
s drugaricama


Priče

A5, 148 str.

Cena:
500 dinara

Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Apple Books! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Kobo!

Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Barnes & Noble! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Scribd!


Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci Bookmate!


Daleko od pozorista na Brodveju, galerija u Čelsiju, butika na Petoj Aveniji i kafea u Grinič Vilidžu, daleko od onoga što obično podrazumevamo pod Njujorkom, na obodima Bruklina, Kvinsa, Bronksa, Staten Ajlanda i Nju Džerzija odigravaju se male ljudske drame, u čijem sredistu je uvek Vuk, Štrekerov literarni alter-ego, klintistvudovski anti-heroj, usamljeni gradski desperado, lišen ideala, ali sa istančanim osećajem za pravdu koji mu ne dozvoljava da ostane po strani, i zahvaljujući kojem, na kraju, stvara svoj svet i svet plejade neobičnih likova sa kojima se susreće i čini ga udobnijim mestom za život.Puna desktop verzija ove stranice
KrR @ Instagram