Književna radionica RašićLeopold fon Zaher-Mazoh
Leopold fon Zaher-Mazoh (Leopold von Sacher-Masoch, 27. januar 1836 — 9. mart 1895) bio je austrijski pisac istorijskih romana i romana sa temama iz alternativne seksologije. Pisao je pod pseudonimom, Šarlot Arand i Zoe fon Rodenbah. Po njemu je nazvan pojam u seksologiji — mazohizam.Mazoh je rođen u gradu Lembergu, današnjem Lavovu, glavnom gradu Kraljevine Galicije i Lodomerije, koja je u to vreme bila u sastavu Austrijskog Carstva. Počeo je da uči nemački jezik s 12 godina. Studirao je pravo, istoriju i matematiku na Univerzitetu u Gracu, a posle diplomiranja vratio se u Lemberg, gde je postao profesor. Njegovo najznačajnije delo je Venera u krznu, objavljeno 1870. godine. U ovom romanu opisuje seksualne fantazije i fetiše. U Francuskoj je odlikovan krstom Legije časti za doprinos književnosti.
Roman

A5, 148 str.

Cena:
500 din.
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Scribd! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Playster! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Kobo!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Barnes & Noble! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Bookshout!
Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci Bookmate!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Odilo! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Redshelf! Pronađite ovu e-knjigu u obližnjoj biblioteci pomoću servisa Overdrive!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Casa del Libro! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Ciando! Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci 24Symbols!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici E-Sentral! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Gardners! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Google Play!

Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Apple Books!


Pročitajte odlomak!U vreme kada se pojavila, 1870. godine, Venera u krznu je zauzela vodeće mesto među onim novelama koje se, iako poštovane kao ozbiljna književna dela kada su se pojavila, sada vrednuju manje kao dela umetnosti, a više kao dokumenti o neobičnim ljudima koji su ih napisali. Popularnost ove knjige je u to vreme bila neobična: objavljena je u više od trideset izdanja na nemačkom jeziku, prevedena je na većinu evropskih jezika i imala je dosta bezuspešnih plagijata. I ne samo to, Venera u krznu je donela posebnu stigmu autoru – njegovo ime povezano je s jednom od najrasprostranjenijih seksualnih aberacija na svetu – mazohizmom.
 Puna desktop verzija ove stranice
KrR @ Instagram