Naručite ovu knjiguRoman
.
.
E-knjiga: 250 dinara
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Scribd! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici iTunes! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Kobo!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Barnes & Noble! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Google Play! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Gumroad!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Redshelf! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Bookshout!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Ipubs! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici E-Sentral! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Ciando!

Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci Bookmate! Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci 24Symbols!

Pročitajte odlomak!

Roman Auschwitz Café Dragana Radulovića je knjiga koja nas zatiče na mjestu prešutnog zločina. Uvodi nas, zapravo, u vlastito licemjerje, u intelektualni i moralni pad ovog vremena. Ovaj roman otvorena je prozna struktura s obilježjem hiperteksta sa svim elementima onog što se može nazvati prozom crnog, labirintnog realizma. Horor-centrična i crnohumorna slika svijeta data u dva tematska plana: lokalnom i planetarnom. Struktura romana je multižanrovska i kreće se od alegorije, trilerskog, esejističkog, dokumentarnog do pastišnog, karikaturalnog i parodiranja nekih općih mjesta svjetske literature, te ulaženja u prostore elektronske duhovnosti i cyber-seanse. I ova proza, kao i prethodne, potvrđuju koncepcijska, tematska i strukturna pomjeranja u crnogorskoj književnosti.

antibarbarus.hr
.

Dragan Radulović

Dragan Radulović


Dragan Radulović je rođen 1969. godine na Cetinju, inače je Budvanin. Osnovnu školu je pohađao u Budvi, a gimnaziju u Beogradu, gdje je diplomirao filozofiju na Filozofskom fakultetu. Objavio je zbirku kratkih pripovjedaka „Petrifikacija“ (2001), roman „Auschwitz Café“ (2003), katalog groteski „Vitezovi ništavila ili Đavo u tranzicionom Disneylandu“ (2005), zbirku pripovjedaka „Splav Meduze“ (2007) i dramu „Pejzaž do pakla ili propast kuće Marinkovića“ (2011). Dobitnik je nagrade za književnost „Stefan Mitrov Ljubiša“ 2009. godine. Proza mu je prevođena na engleski, švedski, ruski, slovenački, mađarski, italijanski i njemački jezik. Predaje filozofiju u Srednjoj školi Danilo Kiš u Budvi, član je PEN centra Crne Gore i predsjednik Matice crnogorske.