Naručite ovu knjigu

Zbirka priča

.

.

E-knjiga: 250 dinara


Pročitajte odlomak!

Zbirku novela Tamno ogledalo mlade zagrebačke spisateljice, urednice i prevoditeljice Ivane Rogar, pročitat ćete u dahu. Njene su pripovijetke kratke, nabijene, prekrasne u svojoj jednostavnosti i eleganciji. 

Ivana Rogar piše gotovo starinski, finim stilom koji polako zamire u hrvatskoj pisanoj riječi, pogotovo kod mladih autora. Svaka njena priča čini se poput male zagonetke te iako piše o svakodnevnim temama, imate osjećaj kao da čitate jedan mini triler za drugim. Ono što najviše oduševljava jest Ivanino vješto izbjegavanje svakog klišeja – bez obzira progovara li o nasilju u obitelji, o netoleranciji prema drugačijima, o malim i velikim lažima, smrti bliske osobe ili ljubavnom razočaranju – Ivana Rogar to čini na sasvim neočekivan način. Svakako, Tamno ogledalo je mini biser suvremene domaće proze i must-read ove zime pod dekicom.

Zora Bjelousov, www.femina.hr

.

Ivana Rogar

Ivana Rogar


Ivana Rogar rođena je u Zagrebu, gde je diplomirala komparativnu književnost i engleski jezik i književnost. Saradnica je Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža i urednica u izdavačkoj kući Durieux te časopisima Libra Libera i Quorum. Autorske tekstove objavljivala je u 15 dana, Temi, Međaju, Autsajderskim fragmentima, Balkanskom književnom glasniku, Zarezu, The Cafe Reviewu, Hrvatskom filmskom ljetopisu, a redovno piše književnoteorijske radove za srpski književni portal Glif. S engleskog je prevela nekoliko romana i publicističkih djela.