Naručite ovu knjigu
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici iTunes! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Barnes & Noble! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Rakuten Kobo!


Zbirka priča
Format B6, 174 strane
Cena: 500 dinara

.

Pročitajte odlomak!

.

Mikropriča je stilski eksperiment, samoinicijativno ispitivanje granica proze, maksimalna redukcija teksta do tačke gde on prestaje da bude proza i pretvara se u smislen zbir nasumično spojenih reči i fraza. Kada uspeju da stanu na korak pre te tačke, srpski prozaisti stvaraju vrlo upečatljivu, potentnu i kvalitetnu mikroprozu koja u tek nekoliko rečenica ili pasusa uspeva da dočara svu surovost, raznolikost i nesnađenost sveta oko njih. Drugim rečima, oni mikroprozom mogu da opišu sve one događaje, osećanja i stavove koji ih okružuju, i to neretko na efektniji način nego u obimnijim kratkim pričama i romanima. 

Dragan Babić

Dragan Babić

Dragan Babić


Dragan Babić (Karlovac, 1987), osnovne, master i doktorske studije završio je na Odseku za anglistiku Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Bavi se esejistikom i književnom kritikom, glavni je urednik časopisa „Dometi” i programski urednik Somborskog književnog festivala. Objavio je knjige proze „Tviter priče” (2014) i „Twitter priče 2.0” (2017), i priredio knjigu „Proza o prozi: fragmenti o kratkoj priči Davida Albaharija” (2017).