.

Naručite ovu knjigu

Zbirka pesama

Format B6, 96 strana

Cena: 400 dinara

E-knjiga (pdf): 250 dinara*Pročitajte odlomak!

Vejnovićevu prvu zbirku poezije najbolje je čitati kao knjigu hiperpotentnog angažmana. Ona je takva dok reaguje na poetske tradicije i preispituje ono što je od njih ostalo u savremenosti, takva je u jednom dirljivo radikalnom političkom smislu, što dovodi do uspostavljanja novih, izmenjenih granica poezije i njenog duha. Taj emfatični angažman je posebnost knjige Dušana Vejnovića, ono što je čini nesumnjivo potrebnom. – Srđan Srdić

.

* Budući da grafičko uobličenje stihova ima veoma važnu ulogu u pesmama iz ove zbirke, a nije ga moguće u potpunosti sačuvati u svim elektronskim formatima, Posebne potrebe dostupne su kao e-knjiga jedino u formatu pdf.

.


.

Naručite ovu knjigu

Roman

Format B6, 192 strane

Cena: 500 dinara

E-knjiga: 250 dinaraPročitajte odlomak!

Roman o fudbalu i naličju fudbalskog biznisa, koji razvejava iluzije prosečnog ljubitelja Kalča, Primere i Premijer lige, prateći karijeru brzonogog, mladog Afrikanca od divlje bede fudbalskog kampa u Kamerunu, preko francuskih, ukrajinskih i poljskih drugoligaša, do neveselog kraja u fudbalskom klubu u Bačvanskoj Mitrovici. Otvarajući teme eksploatacije, trgovine ljudima, korupcije, Dušan Vejnović istovremeno istražuje granice subverzivnog potencijala književnosti i jetko se suočava s razočaravajućom gorčinom njegovog pacifikovanja u jalovom akademskom diskursu.

.Dušan Vejnović

Dušan Vejnović


Dušan Vejnović (Sombor, 1981) piše poeziju i prozu. Za prvu zbirku pripovedaka Tvrdoglave beline dobio je nagradu „Đura Đukanov”. Po zanimanju je psiholog. Živi u Novom Sadu.