Vesti • 23. 12. 2015.
  E-izdanje zbirke priča Bojana Krivokapića
  Književna radionica Rašić objavljuje elektronsko izdanje zbirke priča Bojana Krivokapića Trči Lilit, zapinju demoni. Ova zbirka priča originalno je objavljena početkom 2013. u Kikindi, kao prvonagrađeni rukopis na konkursu za nagradu „Đura Đukanov“, koju dodeljuje Narodna biblioteka Jovan Popović. Izdanje KrR je dvojezično: pored originalnog teksta sadrži i italijanski prevod Vanese Begić Corri Lilit, i demoni inciampano.
 • 21. 12. 2015.
  Papirno izdanje Kolodvora i paranoje
  Tačno na vreme za zakazane promocije u Sarajevu i Mostaru, objavili smo papirno izdanje Tomaševe zbirke eseja Kolodvor i paranoja, koje je od danas dostupno za naručivanje.
 • 18. 11. 2015.
  Eseji Marka Tomaša – Kolodvor i paranoja
  Književna radionica Rašić danas objavljuje elektronsko izdanje zbirke eseja Marka Tomaša pod naslovom Kolodvor i paranoja. Ova Tomaševa fenomenologija pop kulture obuhvata muziku, sport, strip, književnost, putovanja... Papirno izdanje izlazi iz štampe u decembru.
 • 25. 09. 2015.
  Nova knjiga i novo izdanje
  S velikim zadovoljstvom obaveštavamo čitaoce da je izašla iz štampe zbirka pesama Bojana Marjanovića pod naslovom Politika, pornografija, poezija. Kako kaže Predrag Lucić, „nekorektan politički i još nekorektniji autopoetički, Marjanović ispisuje svoju ’jebeno ljubavnu knjigu’ u jebeno mrzovoljnim i mrzorodnim vremenima, ne mistificirajući ni ljubav ni život ni pisanje, ’jer je život uvek komplikovaniji od poezije’.“
  S ništa manjim zadovoljstvom ispunjavamo zahteve čitalaca i od danas u ponudu stavljamo takođe i papirno izdanje sabranih priča Filipa Davida, čije smo elektronsko izdanje, pod jednostavnim naslovom Priče, objavili u aprilu ove godine.
 • 04. 09. 2015.
  Nova biblioteka, prva knjiga
  Književna radionica Rašić pokreće ediciju prevedene proze, u kojoj će srpskim čitaocima predstaviti neke od izuzetno značajnih autora čija dela do sada uopšte nisu bila prevedena, ili nisu prevođena u dovoljnoj meri. Ediciju otvara Atlas unutrašnjih suprotnosti, zbirka izabranih priča Dejvida Bruksa.
  Dejvid Bruks (1953) je australijski pesnik, pripovedač, romanopisac i esejista. Radio je kao profesor australijske književnosti na Univerzitetu u Sidneju, a danas je kourednik literarnog časopisa Southerly, najstarijeg književnog časopisa u Australiji.
  Atlas unutrašnjih suprotnosti predstavlja izbor iz svih dosadašnjih knjiga priča Dejvida Bruksa (uključujući i jednu još neobjavljenu u piščevoj matici), koji su urednici Vladimir Arsenić i Srđan Srdić načinili u saradnji s autorom.
 • 03. 09. 2015.
  Novo kolo e-knjiga
  Septembarsko kolo novih elektronskih izdanja Književne radionice Rašić donosi novitete iz celog regiona: zbirku priča Tamno ogledalo Ivane Rogar (Hrvatska), roman Mirna ulica, drvored Nade Gašić (Hrvatska), roman Jovana Nikolaidisa Valdinos (Crna Gora), zbirku eseja Arijana Leke Dolap (Albanija) i zbirku pesama Petra Matovića Koferi Džima Džarmuša (Srbija).
 • 07. 07. 2015.
  Slike od reči – eseji Koste Bunuševca
  Nakon uobičajenog perioda prenumeracije, praćenog mnogim nestrpljivim raspitivanjima, od danas u našu ponudu ulazi zbirka eseja Koste Bunuševca naslovljena Slike od reči.
  Koan eseji, kako ih autor naziva, sakupljeni u ovoj knjizi donose svojevrstan destilat umetničkog i životnog iskustva Koste Bunuševca. Pronicljivi, provokativni, duhoviti i zavodljivi, ne samo što predstavljaju izazovnu lektiru za prefinjeno uživanje, već omogućavaju čitaocu da sagleda svet, stvaralaštvo, nazore i legende ovog harizmatičnog umetnika iz perspektive koja dosad nije bila dostupna.
  Knjiga sadrži originalne autorove ilustracije.
  U prodaju stavljamo štampano izdanje ove knjige, a elektronsko izdanje dolazi u oktobru ove godine.
 • 08. 06. 2015,
  Novo kolo elektronskih izdanja
  Katalog elektronskih izdanja KrR proširujemo još jednim kolom, koje sačinjavaju sabrane priče Damira Karakaša pod naslovom Lička trilogija, zbirka priča Berislava Blagojevića Revolucionari tri romana: Auschwitz Cafe Dragana Radulovića, Grimalda Edija Matića i Vok On! Uglješe Šajtinca.
 • 18. 05. 2015.
  Nove e-knjige i saizdanja
  Naš katalog elektronskih izdanja Srđana V. Tešina upravo smo proširili za četiri knjige. To su zbirka eseja, novinskih kolumni i članaka pod naslovom „Alternativni vodič kroz Vavilon“, koja je originalno štampana 2008, zbirka priča „Ispod crte“ (2010), te romani „Kazimir i drugi naslovi“ (2003) i „Kroz pustinju i prašinu“ (2005).
  Takođe, stekli smo novog e-saizdavača, beogradsku kuću Teagraf. Čitaocima sada nudimo elektronske verzije njihove zbirke drama Oskara Vajlda, kao i romana „Venera u krznu“ Leopolda fon Zaher-Mazoha i „Vrt mučenja“ Oktava Mirboa.
  Uživajte u čitanju!
 • 05. 05. 2015.
  Nova knjiga i novo izdanje: zbirke priča Vladimira Bulatovića i Marka Pogačara
  KrR objavljuje zbirku priča „Elvira je sanjala“ mladog beogradskog prozaiste Vladimira Bulatovića, a na istoj paleti stiže nam i štampano izdanje zbirke priča Marka Pogačara „Bog neće pomoći“, koju smo u elektronskoj formi objavili 2014.
  Preko stranice KrR na Fejsbuku čitaocima je bila ponuđena prenumeracija na oba izdanja; poštovanim prenumerantima knjige pakujemo danas, a nosimo na poštu i šaljemo sutra, to jest u sredu, 6. maja.
 • 23. 04. 2015.
  Čitavo kolo novih e-izdanja
  Proteklu zimu izdavačka kuća KrR provela je pripremajući nova izdanja. Prolećnu sezonu otvaramo elektronskim knjigama, među kojima se nalaze tri romana i dve zbirke priča. To su sabrane pripovetke Filipa Davida pod jednostavnim naslovom „Priče“, „Katenačo“ Vuleta Žurića, te romani „Sandale“ Bekima Sejranovića, „Parking Svetog Savatija“ Mirjane Đurđević i „Oštar start“ Miće Vujičića. Nadamo se da niste zaboravili da napunite baterije svojih e-čitača...
 • 08. 04. 2015.
  Književna radionica Rašić na Tviteru
  Novosti iz naše izdavačke kuće sada možete pratiti i na društvenoj mreži Tviter, na adresi https://twitter.com/krrasic. Vezu k toj adresi naći ćete na traci u dnu naših stranica – samo kliknite na ikonicu s logom Tvitera.
 • 08. 11. 2014.
  Nova e-knjiga – Večiti mladoženja Jakova Ignjatovića
  Književna radionica Rašić objavljuje e-izdanje klasika srpskog realizma, Jakova Ignjatovića – roman Večiti mladoženja.
  Jakov Ignjatović (1822-1889) je tvorac realističkog društvenog romana kod Srba. Najbolji su mu romani: Čudan svetVasa RešpektVečiti mladoženjaStari i novi majstori i poslednji i najobimniji Patnica. I u ostalim svojim romanima i pripovetkama Ignjatović slika savremeni život srpskog društa u Vojvodini, ali u njima, pored realističkog prikazivanja, prevlađuje humoristički i avanturistički elemenat, osobito u romanima Trideset godina iz života Milana NarandžićaTrpen spasen.
  Od svih Ignjatovićevih romana, najbolji zahvat u društvene procese ostvaren je u romanu Večiti mladoženja (1878.), koji je tematski vezan za Ignjatovićev rodni grad Sent-Andreju. U slici propadanja jedne bogate trgovačke porodice prikazano je propadanje srpskog gradanskog društva u Ugarskoj. U romanu je vidan sukob generacija: otac porodice Sofronije Kirić radom je stekao imanje i porodični ugled, dok njegov sin Šamika, slabić, dekadent, neradnik, rasipa snagu ni na šta, ostaje večiti mladoženja.
 • 26. 10. 2014.
  Nova knjiga – Jako i nikome Dušana Vejnovića
  Književna radionica Rašić objavljuje novu knjigu Dušana Vejnovića, pod naslovom Jako i nikome. To je roman o fudbalu i naličju fudbalskog biznisa, koji razvejava iluzije prosečnog ljubitelja Kalča, Primere i Premijer lige, prateći karijeru brzonogog, mladog Afrikanca od divlje bede fudbalskog kampa u Kamerunu, preko francuskih, ukrajinskih i poljskih drugoligaša, do neveselog kraja u fudbalskom klubu u Bačvanskoj Mitrovici. Otvarajući teme eksploatacije, trgovine ljudima, korupcije, Dušan Vejnović istovremeno istražuje granice subverzivnog potencijala književnosti i jetko se suočava s razočaravajućom gorčinom njegovog pacifikovanja u jalovom akademskom diskursu.
 • 25. 10. 2014.
  KrR na ovogodišnjem Sajmu knjiga
  Ove godine, štand Književne radionice Rašić nalazi se na galeriji Hale 1, otprilike iznad crvenog štanda Novosti. Posetite nas!
  Raspored gostovanja autora na štandu:
  - sreda, 29. oktobar, 14-18 h:
  Vukašin Štreker, Zabrana upotrebe vatre i vode
  Srđan Srdić,
  Sagorevanja
  - četvrtak, 30. oktobar, 14-18 h: Ivana Prentović Krivokapić, Žena u snegu
  - subota, 1. novembar, 14-18 h:
  Ivana Prentović Krivokapić, Žena u snegu
  Dušan Vejnović, Jako i nikome
 • 22. 10. 2014.
  Nova knjiga – Zabrana upotrebe vatre i vode Vukašina Štrekera
  Književna radionica Rašić objavljuje novi roman Vukašina Štrekera, srpskog pisca baziranog u Njujorku. Zabrana upotrebe vatre i vode vodi nas kroz doživljaje ilegalnog imigranta koji je okušao život u Sjedinjenim Američkim Državama. Gradeći sopstvenu varijantu američkog sna, glavni junak menja poslove,stiče i gubi prijatelje i ljubavi, stupa u Belu kuću na zadnja vrata i pronalazi sopstveni književni glas. Autentični, uzbudljivi i puni humora, njegovi zapisi ostavljaju i gorak ukus u ustima, slikajući – na tragu Fantea i Bukovskog – lice koje Amerika pokazuje onima koji su, iz raznih razloga, prinuđeni da joj se bace u naručje.
 • 18. 10. 2014.
  Nova knjiga – Žena u snegu Ivane Prentović Krivokapić
  Književna radionica Rašić objavila je prvi roman beogradske spisateljice Ivane Prentović Krivokapić, naslovljen Žena u snegu. Konačno, jedan punokrvni srpski krimić! Pišući u duhu skandinavske škole trilera, Ivana Prentović Krivokapić radnju ovog romana smešta u savremeni Beograd: ubijena gimnazijska profesorka, mlada policijska inspektorka koja istragu pokušava da izmakne uticajima moćnih političara, zabranjena ljubav, mladi nacisti, mnogo osumnjičenih – tu su svi sastojci potrebni za mračnu, uznemirujuću, uverljivu domaću kriminalističku priču. Najbolje od svega – autorka najavljuje da je ovo tek prvi u seriji romana!
 • 16. 10. 2014.
  Izašla iz štampe Ušumovićeva zbirka U stočnom vagonu
  Zbirka priča U stočnom vagonu Nevena Ušumovića, koja je odranije dostupna u elektronskim formatima, od danas je u prodaji i u vidu štampanog izdanja, po ceni od 800 dinara.
 • 28. 07. 2014.
  Saopštenje KrR povodom Amazonove čistke
  Poštovani prijatelji, u poslednjih desetak dana internet prodavnica Amazon uklonila je iz svoje ponude veliki broj elektronskih knjiga na jezicima koji nisu „podržani“, među njima i knjige srpskih izdavača. Tim povodom obratili smo se predstavnicima Amazona, i dobili isti odgovor kao i pre dve godine: trenutno srpski jezik nije „podržan“, ali Amazon ubrzano radi na stvaranju odgovarajuće „podrške“. Rečeno nam je da spada u poslovnu politiku Amazona da redovno „čisti“ svoju ponudu od knjiga koje nisu na „podržanim“ jezicima, da bi kompanija izbegla probleme koji bi mogli nastati usled toga što ima nekih slova „nepodržanih“ jezika, pa tako i srpskog, koja se ne prikazuju pravilno na čitačima Kindle niti u odgovarajućim aplikacijama za uređaje koji rade na operativnom sistemu Android.
  U daljoj komunikaciji, predstavnicima kompanije Amazon objasnili smo da srpski jezik koristi dva pisma, ćirilicu i latinicu, te da nam je odranije poznato da poneki Kindle čitači i aplikacije ne mogu pravilno da učitaju ćirilicu, te je stoga ne koristimo u izradi elektronskih knjiga u formatu mobi, ali da s latinicom nema nikakvih problema. Skrenuli smo im pažnju na to koliko je zapravo veliko tržište koje gube takvom svojom politikom, kao i na to da ovakvim svojim postupcima degradiraju čitaoce „nepodržanih“ jezika i narušavaju svoj imidž kompanije koja je okrenuta kupcima – dok druge kompanije rade s našim knjigama bez problema. Iz njihovih odgovora shvatili smo da se slažu s našom argumentacijom, ali da se odluke o tome koji će jezici i kada biti „podržani“ donose strategijski u samom vrhu kompanije.
  Dakle, naše knjige, nažalost, u ovom trenutku nestaju iz internet prodavnice Amazon.com, ali ih bez problema možete pronaći u internet prodavnici Kobo, gde se u ponudi nalaze knjige u formatu epub, koji je pogodan za sve ostale čitače, Android telefone i tablete, osim za Kindle. Ukoliko, pak, imate neki od Kindle čitača i želite elektronsku knjigu u tom formatu, a ne možete da je nađete na Amazonu, sva naša izdanja u svim formatima, pa i u formatu mobi, dostupna su na našim internet stranicama.
 • 19. 06. 2014.
  Nova e-knjiga: Bog neće pomoći Marka Pogačara
  Književna radionica Rašić objavila je elektronsko izdanje prve zbirke priča hrvatskog pesnika, esejiste i pripovedača Marka Pogačara, naslovljene Bog neće pomoći. Reč kritike:
  Prva zbirka pripovedaka Marka Pogačara , pesnika , esejiste, kritičara i verovatno najdarovitijeg književnika kojeg bhsc jezik ima u poslednje vreme, zove se sasvim opravdano Bog neće pomoći. (…) Pripovetke se, pored izuzetne informacijske ekonomičnosti, odlikuju i rafiniranim jezičkim izrazom što nije čudno s obzirom da se radi o autoru koji je do sada uglavnom pisao poeziju. Međutim, treba biti hrabar pa i u prozu ući sa istim beskompromisnim stavom o jeziku. Ljudima bog definitivno neće pomoći, a pitanje je da li umeju da pomognu sebi. Marko Pogačar svakako misli da ne. Ima više nego ubedljive literarne dokaze za to. Ja sam sklon da mu bezrezervno verujem. (Vladimir Arsenić, E-novine)
 • 13. 06. 2014.
  Nova e-knjiga: O slobodi Džona Stjuarta Mila
  Književna radionica Rašić objavila je elektronsko izdanje jednog od temeljnih tekstova savremenog liberalizma, eseja O slobodi Džona Stjuarta Mila.
 • 28. 05. 2014.
  Odštampana Sagorevanja
  Izašla je iz štampe nova zbirka priča Srđana Srdića, Sagorevanja, koja je u elektronskom obliku objavljena pre mesec dana. Papirno izdanje sada je dostupno u knjižarama, kao i za naručivanje sa ovih stranica.
 • 19. 05. 2014.
  U stočnom vagonu, izbor pripovedaka Nevena Ušumovića
  Književna radionica Rašić upravo je objavila zbirku priča Nevena Ušumovića pod naslovom U stočnom vagonu.
  Neven Ušumović, jedan od najvažnijih pripovedača mlađe generacije u hrvatskoj, ali i regionalnoj prozi, u zbirci U stočnom vagonu predstavlja dosadašnju karijeru reprezentativnim izborom od šesnaest priča, koje su objavljivane u rasponu od petnaest godina, od 1997. do 2012. Prevođene, cenjene i čitane, Ušumovićeve priče tiču se iskustva života na rubu, sa obe strane svih mogućih granica i ograničenja.
  Knjigu objavljujemo u saradnji s Hrvatskim kulturnim društvom „Antun Gustav Matoš“ iz Zrenjanina. U skladu s našom praksom, elektronsko izdanje knjige prethodi papirnom, koje će narednog meseca biti dostupno u knjižarama i za naručivanje preko internet stranica KrR.
 • 23. 04. 2014
  Sagorevanja, nova zbirka priča Srđana Srdića
  Novu zbirku priča Srđana Srdića, pod naslovom Sagorevanja, Književna radionica Rašić objavljuje na Svetski dan knjige, 23. aprila. Ovu, drugu po redu Srdićevu zbirku priča sačinjava devet priča koje se bave problemima identiteta. Za sinopsis ove zbirke priča autor je nagrađen stipendijom „Fonda Borislav Pekić“.
  Povodom Svetskog dana knjige biće objavljeno elektronsko izdanje Sagorevanja, a uskoro će se u knjižarama pojaviti i štampano izdanje.
 • 20. 01. 2014
  Android aplikacije KrR na Amazonu
  Pored standardnih formata za e-čitače, mobi i epub, od danas su u internet prodavnici Amazon sva elektronska izdanja Književne radionice Rašić dostupna takođe i u formatu aplikacija za uređaje bazirane na operativnom sistemu Android.
 • 10. 12. 2013.
  Nova e-knjiga: Teslina autobiografija
  Književna radionica Rašić objavila je novu e-knjigu: „Moje izume“ Nikole Tesle.
  U američkom časopisu Electrical Experimenter Nikola Tesla je 1919. godine objavio seriju članaka koja sačinjava jedinstvenu autobiografiju. Ovo svoje književno delo Tesla je naslovio Moji izumi, zato što je izume smatrao suštinski najvažnijim delom svog života. Međutim, u knjizi on nije pisao samo o pronalascima, već i o životu u Americi, radu u Evropi, kao i o svom detinjistvu, obezbedivši čitaocima redak i izvanredno zanimljiv uvid u sopstveni život i motive koji su ga pokretali od rane mladosti.
 • 13. 11. 2013.
  E-knjiga za Njegoševu dvestagodišnjicu
  Dvestotu godišnjicu Njegoševog rođenja Književna radionica Rašić obeležava objavljivanjem elektronske knjige pod naslovom Dela Njegoševa. Ova knjiga, izrađena u formatima epub i mobi, a takođe i kao Android aplikacija, sadrži obiman izbor Njegoševih najvažnijih dela; sadržaj čine Gorski Vijenac, Luča mikrokozma, Lažni car Šćepan Mali, Slobodijada, Glas kamenštaka, Pustinjak cetinski, Kula Đurišića -- Čardak Aleksića, Prozni zapisi, Noć skuplja vijeka, te Izabrana pisma. Dela Njegoševa biće dostupna na internet stranicama KrR i u najvećoj internet knjižari Amazon, a promotivna verzija ove knjige, koja sadrži samo Gorski vijenac, moći će besplatno u verziji za Android uređaje da se preuzme iz internet prodavnice Google Play.
 • 19. 10. 2013.
  KrR na svom prvom Sajmu knjiga predstavlja dva nova naslova
  Književna radionica Rašić ove godine prvi put učestvuje na beogradskom Sajmu knjiga. Štand, koji KrR deli sa izdavačkom kućom Levo krilo, nalazi se u prstenu Hale 1, pored teretnog ulaza / pušačkog izlaza:
  Kliknite za uvećani prikaz!
  Na ovogodišnjem Sajmu KrR predstavlja dve nove knjige: zbirku pesama Posebne potrebe Dušana Vejnovića, i zbirku pripovedaka Čarobni trenuci i druge priče Saše Dimoskog.
  Tokom Sajma autori KrR gostovaće na štandu i odvojiti vreme za druženje s čitaocima, potpisivanje knjiga, i razgovor s novinarima. Raspored gostovanja autora na štandu KrR je sledeći:
  - utorak, 22. oktobar, 17:30h: Srđan V. Tešin, Antologija najboljih naslova
  - četvrtak, 24. oktobar, 17h: Slobodan Bubnjević, Strah od promaje
  - subota, 26. oktobar, 13h: Saša Dimoski, Čarobni trenuci i druge priče
  - subota, 26. oktobar, 14h: Dušan Vejnović, Posebne potrebe
  - subota, 26. oktobar, 15h: Srđan Srdić, Satori
  Vidimo se na Sajmu!
 • 14. 09. 2013.
  E-saizdanja i knjige kao Android aplikacije
  Jesenju sezonu Književna radionica Rašić otvara dvama novim koracima u oblasti elektronskih knjiga: zasnivanjem elektronskog saizdavaštva i širenjem palete elektronskih formata.
  U oblast elektronskog saizdavaštva KrR stupa u saradnji sa izdavačkim kućama koje Književnoj radionici Rašić poveravaju izradu i prodaju elektronskih formi knjiga ranije odštampanih na papiru. Prvi izdavači sa kojima KrR ostvaruje ovaj vid saradnje jesu Red Box i Levo krilo. Elektronska saizdanja njihovih naslova biće čitaocima dostupna na stranicama KrR, pod istim uslovima kao i samostalna izdanja Književne radionice Rašić. Prve knjige koje KrR objavljuje u okviru e-saizdanja biće: "Jutro u banci" Petra Lukovića, "Ustanite, ovo je Internacionala" Ljubomira Živkova, "Devojčice, budite dobre" Bojana Babića, "Ljudske slabosti" Predraga Čudića i "Bensedin" Radovana Nastića.
  Paletu elektronskih formata knjiga, pored formata mobi i epub, od septembra Književna radionica Rašić proširuje formatom apk, odnosno formom aplikacije za uređaje sa operativnim sistemom Android (pametni telefoni, tablični računari). U formi Android aplikacija, izdanja KrR postaju dostupna na najjednostavniji i najpraktičniji način na platformi Android, koja predstavlja najdinamičniji i najbrže rastući segment elektronskog tržišta.
 • 20. 06. 2013.
  Nova knjiga i promocija: Strah od promaje Slobodana Bubnjevića
  Književna radionica Rašić upravo je objavila zbirku priča Slobodana Bubnjevića pod naslovom Strah od promaje, u papirnom i elektronskom obliku. Promocija knjige biće održana u četvrtak 20. juna 2013. u 20h, u galeriji ArtGet Kulturnog Centra Beograda (Trg Republike 5). Na promociji će učestvovati Filip Švarm, novinar i urednik nedeljnika Vreme, Saša Ćirić, književni kritičar i urednik lista Beton, Ivan Radosavljević, urednik izdanja, i autor Slobodan Bubnjević. Internet predstavljanje knjige na adresi www.strahodpromaje.rs.
 • 27. 05. 2013.
  Elektronsko izdanje klasika srpske dečije književnosti
  Književna radionica Rašić objavila je elektronsko izdanje izabranih pesama Jovana Jovanovića Zmaja, pod naslovom 120 Zmajevih pesama za decu.
 • 13. 05. 2013.
  Sve knjige Borivoja Adaševića u elektronskoj formi
  Književna radionica Rašić upravo je objavila celokupan dosadašnji opus Borivoja Adaševića u elektronskoj formi. Reč je o romanima Krf (2011) i Čovek iz kuće na bregu (2009), te zbirkama pripovedaka Iz trećeg kraljevstva (2006) i Ekvilibrista (2000).
 • 23. 04. 2013.
  Nove elektronske knjige Srđana Srdića
  Svetski dan knjige Književna radionica Rašić obeležava objavljivanjem novih elektronskih knjiga Srđana Srdića: reč je o njegovom romanu Mrtvo polje iz 2010. i zbirci priča Espirando iz 2011. godine.
 • 13. 04. 2013.
  Promocija izdanja KrR
  U utorak, 16. aprila 2013. u 19 sati, u prostorijama Srpskog književnog društva (Francuska 7, Beograd), biće održana promocija prvih izdanja Književne radionice Rašić -- romana Saše Obradovića, Srđana Srdića i Srđana V. Tešina. Na promociji će učestvovati autori i urednik Ivan Radosavljević. Najavu donose i E-novine.
 • 05. 04. 2013.
  Odštampane knjige
  Odštampane su prve tri knjige koje objavljuje Književna radionica Rašić, romani Saše Obradovića, Srđana Srdića i Srđana V. Tešina. Prve narudžbine već su poslate poštom, a u narednih nekoliko dana knjige će stići i u odabrane knjižare.
 • 01. 04. 2013.
  E-knjige KrR dostupne izvan Srbije
  Književna radionica Rašić uspostavila je saradnju sa internacionalnim naplatnim servisom 2CheckOut, tako da je odsad sva naša e-izdanja moguće naručiti iz celog sveta.
 • 26. 03. 2013.
  KrR na radiju
  U emisiji Radiovizor Drugog programa Radio Beograda, u razgovoru sa Tamarom Krstić, Aleksandra Rašić predstavila je slušaocima Književnu radionicu Rašić. Intervju u celini možete da čujete ovde.
 • 18. 03. 2013.
  Knjige u štampi
  Prve tri knjige koje objavljuje Književna radionica Rašić, romani Saše Obradovića, Srđana Srdića i Srđana V. Tešina, predate su u štampu. Prve štampane primerke očekujemo za nedelju dana. Elektronske knjige dostupne su već sada!
  .

  Novije vesti →


RSS kanal vesti

RSS kanal vesti Književne radionice Rašić
Novosti iz naše izdavačke kuće možete pratiti u RSS čitaču na vašem telefonu, prenosnom uređaju ili računaru.
.
Takođe nam se možete pridružiti na društvenim mrežama Tviter i Fejsbuk.
KrR @ Twitter KrR @ Facebook