Samo elektronsko izdanje
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Scribd! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Apple Books! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Kobo!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Barnes & Noble! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Google Play!
Pronađite ovu e-knjigu u obližnjoj biblioteci pomoću servisa Overdrive!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Odilo! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Casa del libro! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Redshelf!
Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci Bookmate! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Bookshout! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Ciando!Roman
.

Pročitajte odlomak!

Oštar start je roman o porodičnoj istoriji, bliskosti i lomovima u ratnom okruženju Srbije devedesetih godina prošlog veka, o ekscentricima, romantičarima i tvrdoglavim borcima, napisan sa šarmom i elegancijom kakvima nema para na današnjoj književnoj sceni. Vujičić svoje junake sagledava u dve perspektive, iz neposredne blizine porodičnog okruženja i iz kontekstualizovane perspektive istorijskog ćorsokaka i moralnog debakla miloševićevske Srbije. Topla, blagonaklona ironija i vrcava duhovitost time dobijaju protivtežu i interpretativno uporište u sferi etičkog promišljanja. Blag, podsmešljiv, pun razumevanja i nepotkupljiv, pripovedni glas ovog romana izvanredna je Vujičićeva kreacija, originalna i prijemčiva. Ovim romanom Vujičić se nedvosmisleno predstavlja kao jedan od najdarovitijih autora svoje generacije.

.
Mića Vujičić

Mića Vujičić


Mića Vujičić rođen je 1979. godine u Mokrinu. Diplomirao je Opštu književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu. Kolumnista je dnevnog lista Blic i stalni saradnik rubrike za kulturu nedeljnika NIN. Objavio je roman „Oštar start“ (Stubovi kulture, 2010; stipendija Fonda Borislav Pekić) i zbirku kratkih priča „Ronjenje na dah“ (Geopoetika, 2014). Nekoliko odlomaka iz njegove proze prevedeno je na nemački i mađarski, a roman „Oštar start“ objavljen na engleskom jeziku, u sklopu Geopoetikinog projekta Srpska proza u prevodu.