Naručite ovu knjigu
Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci 24Symbols! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Apple Books! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Kobo!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici E-Sentral!
Kupite ovu e-knjigu u prodavnici Barnes & Noble! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Odilo!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Ciando! Kupite ovu e-knjigu u prodavnici Scribd! Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci Bookmate!


Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici CNP E-Reading!


Roman
Preveo s rumunskog Đura Miočinović
Format A5, 244 strane
Cena: 800 dinara

.

Pročitajte odlomak!

.

Danijel Banulesku piše s nadahnućem i iskustvom velikog romansijera. Njegov stil je savršena mešavina Mateja Karađalea, Elijadea, Markesa, Selindžera, poezije i karikaturalne sprdnje. Ljubim te u dupe, voljeni vođo! je roman napisan furiozno i transcendentno. Zvučnost ovog romana je munjevita i delikatna, s promenama ritma i razornim, nikad vulgarnim humorom, sve na potki drevne rumunsko-balkanske magije. Danijel Banulesku je napisao roman novog pravca u rumunskoj književnosti. 

Valentin Jakob


Danijel Banulesku

Danijel Banulesku


Danijel Banulesku (1960, Bukurešt) je romansijer, pesnik i pozorišni pisac.
.
Dobitnik je Evropske nagrade za poeziju (koju dodeljuje grad Minster, u Nemačkoj, i koju je dobio zajedno sa Ernestom Vihnerom), nagrade Rumunske Akademije (za roman) i, u dva navrata, Nagrade saveza pisaca Rumunije (za poeziju i za dramu).
.
Knjige poezije: „Voleću te do kraja kreveta”, „Balada o Danijelu Banuleskuu” i „Danijel od molitve”. Antologije (koje sadrže i drugde neobjavljene pesme): „Kako je dobro biti Danijel Banulesku”, „U zmijarniku” i „Pesnička trilogija”.
.
Njegov klan romana, nazvan „Najlepša priča na svetu”, sastoji se, za sada, od romana: „Ljubim te u dupe, voljeni vođo!”, „Đavo lovi tvoju dušu”, „Zar ne bi da te pošaljem u Raj?” i „Najbolji roman svih vremena”.
.
Drame: „Ko je pobedio u Svetskom ratu religija?” i „Hoćeš li da budeš prijatelj Boga?”.
.
Dvanaest Banuleskuovih knjiga je prevedeno na strane jezike, među kojima na: nemački, engleski, mađarski, holandski i ukrajinski.