Naručite ovu knjigu
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Casa del libro! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Scribd! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Kobo!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Ciando! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Redshelf! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Apple Books!
Pronađite knjigu u obližnjoj biblioteci pomoću servisa Overdrive! Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci 24Symbols! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Google Play!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Barnes & Noble! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Bookshout! Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci Bookmate!


Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Odilo!
Roman
Format A5, 136 strana
Cena: 500 dinara
E-knjiga: 250 dinara

Pročitajte odlomak!

Nakon što je poluprazni voz kojim je putovao iz Beograda u Zagreb iskočio iz šina, glavni junak i pripovedač se, na neki neobjašnjiv način, našao nepovređen u vremensko-prostornom limbu, zajedno s kondukterom, koji mu odgovore na pitanje: Šta je važno u životu? daje umotane u neke priče nekih ljudi o nekim ljudima. Na poziv tajanstvenog konduktera, životne priče pričaju Ivan, Luka, Mateja i Marko, četvorica putnika, koji su uvek tu, u vozu, na putu. Priče o nehumanom odnosu prema starima i bolesnima, o smaku sveta, zločinu, žrtvi, krivici i osveti ili o potrazi za femme fatale, zapravo se odnose isključivo na glavnog junaka. U ovim pričama krije se odgovor na pitanje koje muči glavnog junaka. Karte, molim! je filozofičan, politički aktuelan i društveno angažovan roman, ali je i roman zagonetka, do čijeg rešenja može da dođe samo posvećeni čitalac.

Srđan V. Tešin

.


Marko Dejanović

Marko Dejanović


Marko Dejanović rođen 19. 08. 1982. u Banjaluci. Diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Kratke priče objavljivao u hrvatskim, srpskim i crnogorskim časopisima, novinama i zbornicima (Fantom slobode, Večernji list, Vijenac, Zarez, zbornik Izvan koridora, zbornik Gradske priče, Karlovački tjednik).Knjigu kratkih priča „Belzebubov notes“ objavio je izdavački studio Čekić u Beogradu 2011. Za roman „Karte, molim!“ objavljen u Hrvatskoj 2015. u izdanju zagrebačkog Sandorfa dobio je nagradu Hrvatskog društva pisaca Janko Polić Kamov.