Kupite ovu knjigu u internet knjižari Makart!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Scribd! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Apple Books! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Kobo!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Barnes & Noble! Čitajte ovu knjigu u internet biblioteci Tookbook!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Gumroad!
Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci 24Symbols! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Redshelf! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Casa del Libro!
Pronađite ovu e-knjigu u obližnjoj biblioteci pomoću servisa Overdrive! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Odilo! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Rockstand!
Roman
Format A5, 384 strane
Cena: 1000 dinara

Pročitajte odlomak!

Božanstvena, rimejk 2016. je roman koji preispituje postojeći civilizacijski model i njegove interuniverzumske alternative.
Kao što je u Božanstvenoj komediji Dante obišao pakao, čistilište i raj, tako junak ovog romana obilazi paralelne svetove, samo da bi pronašao na koji da se preseli. Umesto Vergilija i Beatriče, Adamovi vodiči su anđeo čuvar Ambriel i demon Lilit. Adamov izbor mora da zadovoljava tri uslova: da nema virusa s kojima Adamov imunološki sistem ne bi izašao na kraj, da je civilizacijski nivo približno isti, kako Adam ne bi umro od gladi niti završio u zoološkom vrtu, i da tamošnji Adam ima odgovarajući socijalni status.
Ima li takvog mesta za Adama?
.

Rastislav Durman

Rastislav Durman


Rastislav Durman rođen je u Senti 1956. godine. Diplomirao i završio postdiplomske studije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, na Odseku za Jugoslovenske i opštu književnost.Radio je kao novinar, scenarista, urednik, reditelj i medijski konsultant. Između 1977. i 1992. godine bio je saradnik programa, urednik, scenarista i reditelj na TV Novi Sad, uglavnom kao slobodni filmski radnik. Proveo je nekoliko godina u Slovačkoj, u Košicama, gde je bio direktor programa studija MDA i preduzeća „D&D Communitacions LTD“. Nakon povratka u Srbiju bio je konsultant za televiziju u IREX– ovom ProMedia programu. 2002. osniva „Media Art Service International“ („Media Art Content doo“ od 2010) u Novom Sadu. Osnivač je i prvi glavni urednik „Link“– a, časopisa za medijske profesionalce. Od avgusta 2011. vodi Odeljenje za razvoj sadržaja RTV Vojvodine. Kreirao i uredio dva stručna zbornika o lokalnoj televiziji. Autor je četiri televizijske serije, četrdesetak radio i TV drama, stotinak dokumentarnih filmova, tri (i po) knjige proze: Svašta od mene (1983), Zagonetni znak (sa Nevenom Simin, 1986), Njofokle (1989), Verka zlatna i čarobna (2008), kao elektronske knjige još i roman Artur i Artur, kralj bivši i budući (2013) i zbirku apokrifa Najnoviji prilozi za razumevanje, izučavanje, nove definicije i biografije (2015). Prevođen na engleski, ruski, francuski, slovački, češki i mađarski.