Kupite ovu knjigu u internet knjižari Makart!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Apple Books! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Barnes & Noble! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Rakuten Kobo!


Roman
Format B6, 150 strana
Cena: 600 dinara

.

Pročitajte odlomak!

.

U Kraljevstvu Rit, čuvenom po prosvećenosti i očaravajućim zalascima sunca, pet junaka priče, dosledno i hrabro, duboko uvereni u ispravnost svojih ideja, ispunjavaju svoju sudbinu. Zajednički cilj kojem, obdareni vrlinama, streme jeste stvaranje boljeg i pravednijeg društva. Kada se u to umešaju životne dileme i ambicije aktera, lične nedoumice, osećaj nejednakosti i nepravde, ljubav, mračna prošlost i duh vremena, dolazi do obrta uz žongliranja, prevrate, izdaje, revoluciju i rat. Kralj, Kraljica, Građanka, Građanin i Luda su nosioci ideja o društvu i glasovi koji čitaocu govore o  ograničenjima i otrežnjenjima, ali ga takođe podstiču na to da pokrene sopstveni monolog o pravdi, obavezama, integritetu i vlasti. Na kraju će ostati pitanja, a najvažnije od svih glasi – šta bi se zbilo da junaci priče nisu tako dobronamerni i čovečni.

Daniel Kovač

Daniel Kovač


Daniel Kovač rođen je u Pančevu 1974.
.
Objavio romane „Logika reke pruge i otpada” (2002), „Carstvo” (2007), „Uzvodni bluz” (2009) i „Klara i leksikon minimalnog života” (2014).
.
Član rokenrol grupe Jarboli i folk-bluz grupe Jesenji orkestar.
.
Inženjer elektrotehnike, bavi se industrijskom automatikom. Živi i radi u Mirijevu.
.
https://danlikov.wordpress.com/