Kupite ovu knjigu u internet knjižari Makart!
Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci 24Symbols! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Apple Books! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Kobo!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Ciando! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Playster! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Redshelf!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Odilo! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Google Play! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici CNP E-Reading!

Roman
Format A5, 324 strane
Cena: 1200 dinara

Pročitajte odlomak!


Crnu zemlju treba prekopati i izvući sve što se u njoj skriva. 

Samo Roš 

.

Složenost filozofskog koncepta istine (i laži) Novak ilustrira heterogenom strukturom romana koji se sastoji od pet akronološki poredanih poglavlja koja se bave različitim inačicama istine, ili, točnije, prikazuju kako se protagonistova egzistencijalna istina mijenja ovisno o tome tko je percipira i interpretira, i kada. 

Ljubica Matek 

.

Novak je napisao odličnu priču i mada se na nju kao teška novembarska magla na Muri često spušta sumračna zagušljivost, svojom tajanstvenom lepotom, bolnom realnošću i stilskom superiornošću poziva te k sebi i izmamljuje krajnosti – od kikotanja do suza i straha. 

Damjan Zorc

.


Kupite ovu knjigu u internet knjižari Makart!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Ciando! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Apple Books! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Kobo!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Barnes & Noble! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Playster! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Redshelf!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Scribd! Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci 24Symbols! Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci Bookmate!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Google Play! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici E-Sentral! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici CNP E-Reading!

Pronađite ovu e-knjigu u obližnjoj biblioteci pomoću servisa Overdrive! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Odilo!Roman
Format B5, 320 strana
Cena: 1500 dinara
Nagrada T-portala za najbolji roman, 2017.
.
Nagrada Ksaver Šandor Đalski, 2017.
.
Nagrada Fran Galović, 2017.

Pročitajte odlomak!


Romanom Črna mati zemla, Kristian Novak je letvicu digao nebu pod oblake. Hoće li Ciganin, ali najljepši biti barem upola dobar roman? Budite bez brige, ovo je bomba!

Gordana Maloseja

.

Intrigantan i provokativan, realistički surov i lirski mekan, u podnaslovima označen fobijama koje su ga izazvale i koje i sam izaziva, Ciganin, ali najljepši roman je, ali najbolji.

Jagna Pogačnik

.

Kristian Novak (fascinantna Črna mati zemla očito je bila uvertira u erupciju) naprosto je Ciganinom proizveo jedan od nekolicine vrhova književnosti ikad ispisane na našem jeziku, a užarenim standardima bez po muke ulazi i u najzahtjevnije svjetske antologije.

Davor Špišić

.

Stilski, pripovjedno, s nevakidašnjim intelektualnim nabojem, umnoženim introspekcijama, perfekcionističkom polifonijom decentrirane fokalizacije, kojom se slaže mozaik nedokučive banalnosti dobra i zla, svojom ljepotom koja njezina čitatelja pretvori u prijatelja, ova knjiga je jedinstvena u hrvatskoj suvremenoj književnosti.

Nikola Petković

.

Kristian Novak

Kristian Novak


Kristian Novak (Baden-Baden, 1979) detinjstvo je proveo u Sv. Martinu na Muri. Gimnaziju je pohađao u Čakovcu, diplomirao kroatistiku i germanistiku, te doktorirao na Poslijediplomskom studiju lingvistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Šest godina radio je kao asistent na Odsjeku za germanistiku istog fakulteta, a 2012. godine prelazi na Odsjek za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Rijeci, gde danas predaje kao docent. Bavi se istraživanjima na području istorijske sociolingivistike, analize diskursa i jezičke biografistike.
.
Od 1998. do 2009. godine bio je standardni reprezentativac Republike Hrvatske u karateu; osvajač je niza medalja na evropskim i svetskim prvenstvima.
.
Objavio je romane Obješeni (2005), Črna mati zemla (2013) i Ciganin, ali najljepši (2016). Dobitnik je nagrade tportala za roman godine 2014. i 2017. godine. “Črna mati zemla” ubrzo je doživela nekoliko stranih izdanja, a pozorišna adaptacija u ZeKaeM-u proglašena je jednom od predstava sezone. Prema izboru Večernjeg lista, roman je uvršten u deset najboljih hrvatskih romana u poslednjih 50 godina. Filmska adaptacija je u toku.