Kupite ovu knjigu u internet knjižari Makart!
Kupite ovu e-knjigu u prodavnici Barnes & Noble! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Apple Books! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Kobo!
Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci 24Symbols! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Odilo!

Roman
Format B6, 104 strane
Cena: 500 dinara

.

Glavni junak ovog romana je Danilo, meteorološki prorok i superheroj obdaren sposobnošću reverznog bivstvovanja u vremenu. Međutim, uprkos svojim supermoćima, ne ponaša se nimalo marvelovski – rutinski propušta šanse da spase ovaj napaćeni svet od raznih nedaća i zlikovaca, jer ima neke druge planove... Hoće li se ta žrtva isplatiti ako uspe da dovede u red i ljubavlju kruniše barem sopstveni život?Kupite ovu knjigu u internet knjižari Makart!

Roman
Format B6, 160 strana
Cena: 700 dinara

.

Na prvi pogled šarmantna i pitka komedija iz crkvenog života, protkana ruralnom erotikom i onim peckavo-dobronamernim humorom po kojem je Popovski prepoznatljiv, ovaj roman zapravo na fonu porodične drame tematizuje dublja pitanja vere i institucionalne religije, te mogućnosti i dometa individualnog angažmana kao moralnog korektiva i faktora društvenih promena.  

Krsta Popovski

Krsta Popovski


Krsta Popovski (Skoplje, 1968), diplomirao je na Katedri za opštu književnost i teoriju književnosti Filološkog fakulteta u Beogradu. Bio je urednik u redakciji Književne reči, glavni urednik časopisa Zvono i urednik u redakcijama Službenog glasnika, Bigza i Kleta.
.
Objavio je četiri knjige poezije: „Dvoglasja”, „Paganalije”, „Iskušenja” i „Savez”. Autor je romana „Tata”, „Ej”, „Sudbine”, „Trudovi” i „Ina”. Za rukopis romana „Ej” je 2010. osvojio Nagradu „Poziv na putovanjeˮ. Godine 2018, za roman „Inaˮ dobio je Nagradu „Stevan Sremacˮ. Godine 2017. objavio je knjigu pripovedaka „Nedela”.
.
Živi u Beogradu. Oženjen je i ima sina Dimitrija.