Književna radionica RašićMarko Dejanović
Marko Dejanović rođen 19. 08. 1982. u Banjaluci. Diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Kratke priče objavljivao u hrvatskim, srpskim i crnogorskim časopisima, novinama i zbornicima (Fantom slobode, Večernji list, Vijenac, Zarez, zbornik Izvan koridora, zbornik Gradske priče, Karlovački tjednik).Knjigu kratkih priča Belzebubov notes objavio je izdavački studio Čekić u Beogradu 2011. Za roman Karte, molim! objavljen u Hrvatskoj 2015. u izdanju zagrebačkog Sandorfa dobio je nagradu Hrvatskog društva pisaca Janko Polić Kamov.
Roman
A5, 136 str.

Cena:
500 din.
E-knjiga:
250 din.
Kupite ovu e-knjigu u prodavnici Casa del libro! Kupite ovu e-knjigu u prodavnici Scribd! Kupite ovu e-knjigu u prodavnici Kobo!
Kupite ovu e-knjigu u prodavnici Ciando! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Redshelf! Kupite ovu e-knjigu u prodavnici Apple Books!
Pronađite knjigu u obližnjoj biblioteci pomoću servisa Overdrive! Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci 24Symbols! Kupite ovu e-knjigu u prodavnici Google Play!
Kupite ovu e-knjigu u prodavnici Barnes & Noble! Kupite ovu e-knjigu u prodavnici Bookshout! Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci Bookmate!


Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Odilo!Nakon što je poluprazni voz kojim je putovao iz Beograda u Zagreb iskočio iz šina, glavni junak i pripovedač se, na neki neobjašnjiv način, našao nepovređen u vremensko-prostornom limbu, zajedno s kondukterom, koji mu odgovore na pitanje: Šta je važno u životu? daje umotane u neke priče nekih ljudi o nekim ljudima. Na poziv tajanstvenog konduktera, životne priče pričaju Ivan, Luka, Mateja i Marko, četvorica putnika, koji su uvek tu, u vozu, na putu. Priče o nehumanom odnosu prema starima i bolesnima, o smaku sveta, zločinu, žrtvi, krivici i osveti ili o potrazi za femme fatale, zapravo se odnose isključivo na glavnog junaka. U ovim pričama krije se odgovor na pitanje koje muči glavnog junaka. Karte, molim! je filozofičan, politički aktuelan i društveno angažovan roman, ali je i roman zagonetka, do čijeg rešenja može da dođe samo posvećeni čitalac.
Srđan V. TešinPuna desktop verzija ove stranice
KrR @ Instagram