Naručite ovu knjigu
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Scribd! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici iTunes! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Kobo!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Barnes & Noble! Čitajte ovu knjigu u internet biblioteci Tookbook!
Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci Bookmate!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Odilo! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Redshelf! Pronađite ovu e-knjigu u obližnjoj biblioteci pomoću servisa Overdrive!


Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci 24Symbols!
Zbirka priča
Format A5, 168 strana
Cena: 800 dinara

Pročitajte odlomak!

Neka vam odlomak pročita neko drugi!

Zbirka priča Rastrojstva Dejana Simonovića donosi ironično iskošen pogled na položaj pojedinca u našoj današnjoj stvarnosti, u čije mreže odnosa moći se hvata s manjim ili većim razumevanjem onoga što mu se događa, često s ljutnjom, a uvek bez moći da se izvuče, osamostali, da nadvlada. Zaglibljenost malog čoveka (u porodici, u sopstvenom krugu društva, u firmi, u suočenju s emanacijama korporativne i državne moći) Simonović sagledava na kritički pronicljiv, humoran, nezlobivo zločest način, utoliko delotvorniji što ne zatvara oči pred kukavičlukom, lenjošću i defetizmom koji čine breme odgovornosti pojedinca, zapravo utirući put njegovoj potlačenosti. 

.


Dejan Simonović

Dejan Simonović


Dejan Simonović, rođen 1960. u Vranju. Živi i radi u Beogradu.
.
Objavio: Krojač iz Ulma (roman), Pegaz, 1987; Neodoljiva draž poziva (sotija), Filip Višnjić, 1992; Zaklon (roman), elektronsko izdanje autora 2010; Prikaza (roman), Albatros plus, 2011; Besposličari (roman), Književno društvo Hiperboreja, 2015.
.
U književnoj periodici objavljuje priče i eseje.
.
Izvođene radio-drame: Osvit, Žrtva, Plaćenici, Matrozi. Za radio-dramu Matrozi dobitnik je prve nagade za konkursu Radio Beograda za radio-dramu 2016. godine.
.
Bio je urednik u Književnoj reči i Književnom magazinu. Urednik je tribinskog programa Srpskog književnog društva.