Papirno izdanje rasprodato
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Scribd! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Apple Books! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Kobo!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Barnes & Noble! Čitajte ovu knjigu u internet biblioteci Tookbook!
Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci Bookmate!
Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Odilo! Kupite ovu e-knjigu u internet prodavnici Redshelf! Pronađite ovu e-knjigu u obližnjoj biblioteci pomoću servisa Overdrive!


Čitajte ovu e-knjigu u bilioteci 24Symbols!
Zbirka priča
Format A5, 168 strana
Papirno izdanje rasprodato

Pročitajte odlomak!

Neka vam odlomak pročita neko drugi!

Zbirka priča Rastrojstva Dejana Simonovića donosi ironično iskošen pogled na položaj pojedinca u našoj današnjoj stvarnosti, u čije mreže odnosa moći se hvata s manjim ili većim razumevanjem onoga što mu se događa, često s ljutnjom, a uvek bez moći da se izvuče, osamostali, da nadvlada. Zaglibljenost malog čoveka (u porodici, u sopstvenom krugu društva, u firmi, u suočenju s emanacijama korporativne i državne moći) Simonović sagledava na kritički pronicljiv, humoran, nezlobivo zločest način, utoliko delotvorniji što ne zatvara oči pred kukavičlukom, lenjošću i defetizmom koji čine breme odgovornosti pojedinca, zapravo utirući put njegovoj potlačenosti. 

.


Dejan Simonović

Dejan Simonović


Dejan Simonović, rođen 1960. u Vranju. Živi i radi u Beogradu.
.
Objavio: Krojač iz Ulma (roman), Pegaz, 1987; Neodoljiva draž poziva (sotija), Filip Višnjić, 1992; Zaklon (roman), elektronsko izdanje autora 2010; Prikaza (roman), Albatros plus, 2011; Besposličari (roman), Književno društvo Hiperboreja, 2015.
.
U književnoj periodici objavljuje priče i eseje.
.
Izvođene radio-drame: Osvit, Žrtva, Plaćenici, Matrozi. Za radio-dramu Matrozi dobitnik je prve nagade za konkursu Radio Beograda za radio-dramu 2016. godine.
.
Bio je urednik u Književnoj reči i Književnom magazinu. Urednik je tribinskog programa Srpskog književnog društva.